Gierik-nvt.be

Spelletjes
‘Kan ik er eindelijk bij?’ vraagt hij. ‘Ik zit al een ‘Nog heel even,’ zegt ze, ‘echt waar.’ half uur te wachten.’ Hij buigt zich voorover, pakt Hij kijkt naar haar hals, naar de ketting die hij de bladwijzer van de grond, kreunt ‘godverdom- haar heeft gegeven, echt goud, omdat het nooit me’ en stopt hem tussen de bladzijden waarnaar weer zou gebeuren. Omdat hij haar voor geen hij heeft zitten staren. Verwensingen malen door goud wilde missen. Alleen het slotje is niet goed. Het is de zwakste schakel. Met je nagel trek je het ‘Dat kun je toch ook gewoon zeggen.’ Ze kijkt niet zo open. Of met een harde ruk. ‘Altijd nog even,’ op. Alleen haar hand beweegt. Kleine bewegingen, naar links, rechts, naar voren, naar achteren.
‘Alleen deze kleur nog wegspelen. Ik ga heel ‘Ik word er niet goed van,’ zegt hij. ‘Dat ding is van mij. Ik moet ermee werken.’ Hij zucht, staat Hij loopt naar de keuken. ‘Kutwijf,’ zegt hij. Zacht- op en gaat achter haar staan. Hij legt zijn arm om haar schouder, streelt haar nek en glijdt met zijn vingers over de halsketting. Ze ruikt naar de ‘Wil je nog wijn?’ Hij neemt een blikje bier uit de winkels waar ze is geweest. Snuffelen noemt ze koelkast, gaat naar binnen, pakt de wijnfl es die het. Luchtjes van Douglas, nieuwe kleren, bijna naast haar staat en schenkt haar glas vol. Hij kijkt niks gekocht, heeft ze gezegd, al had ze wel staan naar het beeldscherm en zet de fl es terug op tafel. twijfelen. Bij de Mediamarkt stonden afgeprijsde digitale spiegelrefl excamera’s. Hij draait de ketting ‘Nou, nou, niet zo geïrriteerd,’ zegt ze. ‘Ik zit op een keer om zijn wijsvinger, trekt er zachtjes aan niveau zeven. Mijn record. Mag dat niet meer?’ en vraagt zich af hoeveel geld ze heeft uitgegeven. Hij knijpt in het blikje. Er loopt bier over zijn Met zijn pink zoekt hij het vel bij haar sleutelbeen, trekt de huid strak waardoor het litteken van kleur Ze kijkt om. ‘Oh, oh,’ zegt ze, ‘daar gaan we weer. verandert, van paars in wit. Als hij het weer te- Ik zie het al, de grote schrijver is ontstemd.’ Ze rugduwt wordt het zo’n spleetoog. De driftbuien staat op. ‘Ga je gang maar, hoor.’ Ze pakt haar heeft hij nu onder controle. Zo goed als. Denk aan glas en de fl es. ‘Ik ga naar bed, dan heb jij het rijk die snee, heeft Lafeber gezegd. Aan het moment dat je nog terug kon. Dan zakt de woede. ‘Waar Die groene broek, die bloes met kraaltjes, heeft hij ben je toch mee bezig?’ vraagt hij.
die eerder gezien? ‘Je mag wel eens naar de kap- Ze duwt haar wang tegen zijn hand, glimlacht. per,’ zegt hij. Maar ze is al boven.
‘Gewoon, dit spelletje. Bijna klaar.’ Hij checkt zijn mail. Viagra, nergens goedkoper. Hij stopt zijn handen in zijn zakken en doet een Sluts, gratis. Laptops euro 399,--, op=op. De nieuws- stap achteruit. ‘Ik zet hem aan om te kunnen site. Wilders, Obama, fi les. Files? Hij kijkt op zijn horloge. Hij start Video Strippoker, kiest Anita, ‘Ik dacht, ik mag vast wel even.’ Ze schuift dichter blond, peervormige borsten. Hij pakt opnieuw naar de tafel, haar gezicht vlak voor het beeld- scherm. Kaarten vliegen over het nieuwe 16 inch, Elk niveau eindigt met een beeldvullend fi lmpje. X-black LCD-scherm. Van links naar rechts.
Niveau tien, haar hand, vingers die snel bewegen ‘Als ik een idee heb, een goeie zin, dan wil ik erbij en langzaam uit beeld verdwijnen. You win the Hij sluit de computer af. Regen slaat tegen de ra- Hij wil iets zeggen over de speelkaarten in de la, men. Aan de overkant brandt nog licht. Bij die maar herhaalt dat hij er nu eindelijk bij wil en dat Chinees, een weduwnaar. Ze waren hem tegenge- hij het een beetje zat begint te worden.
komen bij Super de Boer. Als je man nog eens dood gaat, dan weet ik het wel, had hij gezegd. Ze gaat staan, trekt haar nachthemd recht en Zij moest daar om lachen. Om die lul. Een lul met spoelt de wc door. ‘Ben je opgeschoten?’ spleetogen. Hij ruimt de kamer op. De kranten, haar post, haar tijdschriften. Hij luistert. Het is stil. Hij loopt naar de tafel, verschuift de stoelen. ‘Wat vind je van een eigen laptop?’ vraagt hij.
De poten piepen en krassen over de plavuizen. Ze glimlacht. ‘Ik heb liever zo’n spiegelrefl excam- era.’ Ze trekt haar nachthemd uit.
En nog eens. Hij hoest, een harde droge hoest. Hij Het slotje zit nu aan de voorkant. Hij gaat voor hoort de slaapkamerdeur, daarna de deur van de haar staan en klemt zijn hand er omheen. Hij denkt aan de snee in haar nek en dan trekt hij. Hij gaat naar boven, kleedt zich uit, gooit zijn Vorig jaar en vandaag
Delphine Lecompte debuteerde o.a. in Gierik & NVT met poëzie. Bij uitgeverij De Contrabas/Utrecht
verscheen haar eerste bundel De Dieren in mij.
In Poëziekrant van november-december 2009 schreef recensent Pascal Cornet hierover het volgende:‘[…] Maar Lecompte speelt wel een boeiend spel met de taal, brengt woorden samen die ik nog nooit eer-der samen heb gezien, verrast mij met zeer levendige en veelzeggende beelden waarmee zij de gevoe-lens die zij evoceert heel sterk aanzet. Dat zijn deze gedichten nog het meest van al: gevoelig zonder sentimenteel te zijn, hard gepantserd, maar toch kwetsbaar, intelligent boven zichzelf uittorenend en reikhalzend naar een wereld die groter is, minder beklemmend, minder besloten en verstikkend. Minder – in de negatieve betekenis van het woord – “ademloos”’.
Vorig jaar en vandaag
In het zomernummer 103 publiceerden we het eerste hoofdstuk ‘Het schapenfeest’ van Fikry El Az-
zouzi
. Zijn eerste roman in wording. We kregen enthousiaste en lovende reacties. Ook Fikry was erg
opgetogen met die allereerste publicatie in een literair tijdschrift.
Toen hij zijn afgewerkt manuscript naar uitgeverij Van Gennep in Nederland stuurde, was men terstond wild enthousiast. Geen zes maanden wachttijd in onzekerheid, onmiddellijk publiceren.
De debuutroman Het schapenfeest van Fikry El Azzouzi verschijnt eind maart. Het is een verhaal met relativering, humor en veel empathie voor een andere cultuur.

Source: http://www.gierik-nvt.be/sites/default/files/articles/1537/Gierik_NVT__Spelletjes_2010_106_p_62_63.pdf

drogarapida.com.br

Laboratório Apresentação de Primogyna Cart. c/ 1 blíster c/ 28 drágeas de 1mg. Primogyna - Indicações Terapia de reposição hormonal (TRH) para o tratamento dos sintomas da menopausa em mulheres com útero intacto ou histerectomizadas. Contra-indicações de Primogyna A TRH não deve ser iniciada na presença de qualquer uma das condições listadas abaixo. Se alguma dess

renovavastgoed.nl

VERENIGING VAN EIGENAREN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities 1. VvE: de Vereniging van Eigenaren of dien overeenkomstige organisatie met wie Renova BV een opdrachtovereenkomst sluit; 2. Vergadering van Eigenaren: de vergadering van eigenaren van de VvE zoals bedoeld in artikel 5:125 lid 1 BW. In geval van een Coöperatieve flatvereniging of andere vereniging wordt hier bedoel

Copyright ©2018 Sedative Dosing Pdf